1. Sărbătoarea Sfintei Treimi - hramul mănăstirii

      Nimic nu este mai înălţător ÅŸi călăuzit de clipe minunate de aleasă bucurie duhovnicească pentru obÅŸtea unei mănăstiri, decât momentul când aceasta îmbracă haina nouă de sărbătoare, prilejuit de prăznuirea hramului.

       Pe 1 iunie 2015, de marea Sărbătoare a Sfintei Treimi, Mănăstirea Sfânta Treime din BuÅŸteni ÅŸi-a sărbătorit hramul. Dupa Sfânta slujbă a Utreniei ÅŸi acatistul Sfintei Treimi, un sobor de preoÅ£i ÅŸi diaconi în frunte cu preacuviosul părinte stareÅ£ de la Mănăstirea Caraiman, arhimandritul David Petrovici au săvârÅŸit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfânta Treime, alături de numeroÅŸi credincioÅŸi.

      AÅŸadar, preoÅ£i, cântăreÅ£i ÅŸi credincioÅŸi s-au unit în rugăciune spre Slava ÅŸi Cinstea Celei de o Fiinţă ÅŸi NedespărÅ£itei Treimi. După slujba Sfintei Liturghii, arhimandritul David Petrovici a Å£inut un cuvânt de învăţătură despre importanÅ£a ÅŸi semnificaÅ£ia acestei mari sarbatori, spre mângâierea duhovnicească a credincioÅŸilor.

 

 

    La sfârÅŸit, aÅŸa cum se obiÅŸnuieÅŸte, toÅ£i credincioÅŸii s-au bucurat de o agapă frăţească, întorcându-se la casele lor, mulÅ£umind ÅŸi lăudând pe Dumnezeu pentru darurile Sale.

 

'O, Preasfântă, de viaţă făcătoare nedespărÅ£ită ÅŸi a toate făcătoare Treime: Părinte ÅŸi Fiule ÅŸi Duhule Sfinte, Unule, Adevăratul Dumnezeu ÅŸi Făcătorul nostru, primeÅŸte această de acum mulÅ£umire a noastră; trimite-ne nouă darul ÅŸi puterea din înălÅ£imea Sfântului Tău locaÅŸ, că, toate poftele trupeÅŸti calcandu-le, să vieÅ£uim întru toată bună cinstire ÅŸi curăţie până la sfârÅŸitul vieÅ£ii noastre, pururea lăudând Preasfânt Numele Tău, ÅŸi cântând: Aliluia!'

 

2.Sfintirea  paraclisului Manastirii Sfanta Treime

    In anul 2011 paraclisul manastirii Sfanta Treime Busteni a fost sfintit duminică, 12 iunie, de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

22 23

Mesajul  Prefericitului  Parinte  Patriarh :

    'SfinÅ£irea acestei bisericuÅ£e este pentru noi, astăzi, un prilej de mare bucurie, deoarece s-a deschis o nouă poartă a cerului aici, în BuÅŸteni, s-a deschis o casă a Preasfintei Treimi, s-a deschis pentru noi un spaÅ£iu sfânt unde se uneÅŸte cerul cu pământul ca pe noi pământenii să ne ridice duhovniceÅŸte la ceruri în Împărăţia Preasfintei Treimi. În oraÅŸul BuÅŸteni nu există prea multe biserici. AÅŸadar, era nevoie de această biserică pentru mănăstire, dar ÅŸi pentru unii închinători, vizitatori ÅŸi unii oameni chiar de aici din împrejurimi'.

    Pentru sprijinul acordat construcÅ£iei acestei biserici ÅŸi pentru întreaga activitate în folosul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul României a acordat Ordinul 'Sanctus Stephanus Magnus' pentru clerici părintelui Costică Dumitru, protopop de Câmpina. De asemenea, a acordat Ordinul 'Sanctus Stephanus Magnus' pentru laici domnului Savin Emanoil, primarul oraÅŸului BuÅŸteni, ÅŸi domnului viceprimar Nae Savel.

24 25
26

    Totodată, Patriarhul României a acordat Diploma de onoare 'Sfântul Apostol Andrei' doamnei ChiraÅ£a Meghea ÅŸi părintelui protosinghel David Petrovici, exarhul mănăstirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei BucureÅŸtilor.

    Pentru noua bisericuţă, Preafericirea Sa a dăruit o cruce de binecuvântare, iar pentru biblioteca mănăstirii, cele trei volume dedicate autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, 'Autocefalia: libertate ÅŸi demnitate', 'Autocefalie ÅŸi responsabilitate', 'Autocefalie ÅŸi comuniune'.

 2. Aducerea raclei cu  Sfintele Moaste ale Sfantul Nectarie  

    Pe data de 12 decembrie 2014 in postul Nasterii Domnului, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, Preacuviosul Parinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale si Exarhul cultural  al Manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor , in prezent Episcop Vicar al Arhiepiscopiei BucureÈ™tilor impreuna cu Preacuviosul Parinte Arhimandrit David Petrovici, exarhul manastirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucurestilor si staretul manastirii Caraiman, inconjurati de un sobor de ieromonahi, preoti si diaconi au oficiat Taina Sfantului Maslu la Manastirea Sfanta Treime Busteni.

    Bucuria a fost si mai mare pentru credinciosii care au venit in numar foarte mare, deoarece s-au putut inchina si la racla  cu Sfintele Moaste ale Sfantului Nectarie aduse de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

10 11
12 13

    Asadar, obstea manastirii si enoriasii au primit binecuvantarea celui mai iubit sfint al secolulului nostru. Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică Vindecătorul sau Cel ce tămăduieÅŸte, sarbatorit pe 9 noiembrie, este cunoscut pentru minunile sale care le-a facut si continua sa le faca pentru cei bolnavi, fiind grabnic ajutator mai ales celor care sufera de cancer.

Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni !

Nectarie

3. Colindatori in prag de sarbatoare

    In data de 24 decembrie 2014, in ajunul Sarbatorii Nasterii Domnului, dupa Sfanta Slujba a Vecerniei obstea si credinciosii manastirii Sfanta Treime au avut parte de un moment placut si emotionant. Un grup de colindatori de la Casa de Cultura din Busteni a sustinut un concert de colinde impresionant, coordonati de domnul profesor de muzica Marin Guster, membru al Centrului Cultural din Busteni, absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu.

Untitled-1 2
3 5

    Centrul Cultural din Busteni prin activitatile pe care le deruleaza reprezinta a doua casa pentru iubitorii de cultura si frumos, pentru aceasta obstea manastirii le-a multumit foarte mult colindatorilor si domnului profesor coordonator Marin Guster, rasplatindu-i cu daruri si anuntandu-i totodata ca ii asteapta in fiecare an cu acelasi drag si entuziasm.

ew layer...


No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.