Viata monahala

    Manastirea este locul unde vietuitorii acesteia prin rugaciune si pocainta neincetata vor sa se apropie si mai mult de Dumnezeu. Prin ascultare, feciorie si saracie de buna voie monahii incearca sa ajunga la desavarsire si la unirea totala cu Dumnezeu Cel Vesnic.

    In drumul lor spre desavarsire si spre dobandirea Duhului Sfant (asa cum afirma Sfantul Serafim de Sarov, “scopul vietii crestine este dobandirea Duhului Sfant”) monahii nu uita de mantuirea celor aflati in lume. In scrierile sale pentru monahi Sfantul Siluan Athonitul intareste grija monahilor pentru lume prin urmatoarea afirmatie:“Lumea crede că monahii sunt un neam nefolositor. Dar oamenii n-au dreptate să gândească aÅŸa. Ei nu ÅŸtiu că monahul e un rugător pentru întreaga lume, nu văd rugăciunea lui ÅŸi nu ÅŸtiu cu câtă milostivire o primeÅŸte Dumnezeu.

    Asadar, cei care imbraÈ›iseaza viaÈ›a monahala sunt chemaÈ›i sa se roage pentru intreaga lume si aceasta este principala lor slujire catre omenire. Datorita lor, rugaciunea nu se intrerupe niciodata pe pamant, iar aceasta este cel mai mare folos pentru intreaga lume, caci lumea dainuie prin rugaciune.

    Manastirea  Sfanta  Treime  este o  manastire de maici, cu viata de obste. Cele trei maici vietuitoare ale manastirii impletesc zilnic rugaciunea cu munca, ele nevoindu-se cu dragoste in viata calugareasca spre Slava Lui Dumnezeu si intru nadejdea mantuirii.

    Programul manastirii respecta slujbele potrivit randuielii  monahale, zilnic savarsindu-se  cele Sapte Laude bisericesti spre Slava Preasfintei Treimi.

“Unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul  lor.” (Matei 18, 20)


No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.